21 februarie 2013

Incidentul de la Muzeul Țăranului Român



Preambul: peste 40 de ONG-uri crestine au trimis o scrisoare deschisa conducerii Muzeului Taranului Roman pentru a cere anularea manifestarilor din cadrul "lunii istoriei LGBT" care urmau sa se desfasoare in incinta muzeului. Directorul MTR, Virgil S. Nitulescu, desi in consiliul muzeului s-a hotarat ruperea “parteneriatului” cu ACCEPT pentru promovarea propagandei homosexuale in cadrul “Lunii istoriei LGBT”, a perseverat si a decis unilateral rularea filmului “lesbian” la cinematograful de la MTR. Iata ce a urmat:

Bucuresti. 20 februarie 2013. Preluare Hotnews: "Proiectia filmului "The kids are all right", din cadrul evenimentului Luna LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender), de la Muzeul Taranului Roman (MTR) a fost intrerupta miercuri seara de un grup de activisti nationalisti care au intrat in sala unde se difuza filmul, in jurul orei 19:00. Grupul de cateva zeci de persoane a cantat imnul national si apoi cantece bisericesti, insotite de remarci homofobe."

Participantii la aceasta actiune de protest au fost imediat etichetati in tot felul:"ultranationalisti", "fanatici crestini" "ultrareligiosi" "fascisti" "ultraortodocsi" "extremisti", etc. Multi si-au dat cu parerea ca trebuiau arestati imediat de politie, amendati, dusi la sectie si poate chiar batuti.

Acum, dincolo de reactiile viscerale pro sau contra acestei actiuni, s-ar cuveni sa stam stramb si sa judecam drept, la rece, semnificatiile etice ale evenimentului petrecut.

La ultimul recensamant din 2012, romanii care s-au declarat crestini reprezinta peste 99% din populatie. Cei care s-au declarat atei sau nereligiosi nu totalizeaza mai mult de 45.000 de persoane. Acum, cred ca e foarte clara pentru toata lumea parerea Bisericii si a religiei crestine cu privire la homosexualitate: este o deviatie de la normalitate, un act impotriva firii si un pacat de moarte. Aceasta parere reiese din toate scrierile fundamentale ale credintei crestine: Biblia, dogme, canoane, scrieri ale sfintilor, hotarari ale sinoadelor, etc. Deci este indiscutabil faptul ca crestinismul condamna homosexualitatea ca fiind anormala. Acum, daca peste 99% din populatia Romaniei este botezata si si-a declarat in mod liber adeziunea la religia si Biserica crestina, inseamna ca poporul roman este (cel putin la nivel declarativ) un popor crestin. Deci, concluzia care se impune de la sine este ca cei care au actionat pentru oprirea propagandei pro-homosexuale in incinta Muzeului Taranului Roman (loc simbolic pentru spiritul si valorile romanesti traditionale) reprezinta majoritatea poporului roman si normalitatea, si nu sunt un grup de "extremisti", asa cum sunt acuzati pe nedrept. Faptul ca unii romani (atat de putini, din pacate) au curajul sa actioneze pentru a-si sustine public convingerile si pentru a ne apara valorile crestine si nationale atacate este de admirat, nu de blamat. 

Iar pentru cei care vor sari in sus indignati, ii rog sa-si puna o singura intrebare: cum v-ati declarat la ultimul recensamant? Daca raspunsul a fost "ateu" sau "nereligios", atunci aveti tot dreptul sa sariti in sus si sa protestati oripilati, caci nu faceti decat sa va aparati convingerile declarate public. Dar, daca v-ati declarat crestini, ar fi bine sa va ganditi ce inseamna asta. Si sa nu fiti ipocriti sau duplicitari cu voi insiva. Altfel traiti intr-o continua minciuna  care nu face bine nimanui. Sa fim onesti in primul rand cu  noi insine. Daca suntem botezati si ne declaram crestini, este necesar si normal sa ne asumam existential tot ce inseamna credinta si invatatura crestina. Hristos spune in Evanghelie:"Nu tot cel ce spune Doamne, Doamne, va ajunge in imparatia cerurilor, ci cel care va face voia Tatalui meu". Iar voia lui Dumnezeu este exprimata destul de clar cu privire la aceasta deviatie impotriva firii. Hristos ii iubeste pe pacatosi, dar uraste pacatul. Si ii iubeste nu pentru ca sunt pacatosi, ci tocmai pentru a le da o sansa sa se lepede de pacat si sa fie vii. Iar daca ne declaram si ne consideram crestini, dar actionam contrar invataturii crestine, pe cine incercam sa pacalim? Pe noi insine? Ca pe Dumnezeu, in nici un caz...

Asadar, indemnul meu pentru toti este: fii ceea ce te declari a fi: te declari ateu, nereligios, agnostic? Urmeaza-ti convingerile pana la capat. Te declari crestin? Asuma-ti si aplica credinta si principiile crestine in viata ta si in convingerile tale. Altfel e doar ipocrizie.

P.S: Pentru cei care sustin ca homosexualii sunt la fel de normali ca si heterosexualii, le-as cere sa analizeze putin doua ipoteze: 1) daca mama sau tatal tau ar fi fost "lesbi" sau "gay", tu nu ai mai fi existat; 2) daca copilul/copii tai ar fi "pe invers", nu ai mai avea niciodata nepoti, si linia familiei tale s-ar stinge. Eu zic ca este evident si pentru un orb ca este o anormalitate impotriva firii omenesti, care daca s-ar propaga pe scara mai larga, nu ar duce decat la disolutia familiei si a societatii. 

P.P.S: Conducatorii "agresorilor ultrareligiosi si ultranationalisti" care au blocat proiectia filmului de propaganda gay de la MTR au fost: 
- Mihai Gheorghiu - vicepresedinte al  Ligii Studentilor din Piata Universitatii 1990 . Batut de mineri si arestat.
- Iulian Capsali - participant la revolutia din 1989 ; presedinte al Ligii Studentilor din Academia de Arta in Piata Universitatii 1990.
-Adrian Darabana (Clubul Taranului Roman) - vicepresedinte al  Ligii Studentilor din Universitatea Bucuresti din Piata Universitatii  1990.

In plus, la actiunea de protest au participat si mai multi angajati ai MTR, care nu au fost de la inceput de acord cu desfasurarea acestor manifestari in cadrul muzeului...

2 comentarii:

  1. bre...eu nu m-am declarat in nici un fel la recensamant, pentru ca a raspuns maica-mea la domiciliu operatorului in numele meu.cat despre indivizii respectivi, iti multumesc pentru numele lor.cred ca i-ai uitat pe maestrul de ceremonii roncea cat si pe expertul in drept,renegatul de dambovita rapcea harcea parcea.pacat ca darabana a luat-o pe ulei.poate un control de la garda financiara i-ar mai arata lungul nasului.am suspinat putin la gandul ca beizadeaua politica ii vrea barul, dar, sincer, fiecare cu a ma-sii.

    RăspundețiȘtergere
  2. desi sunt crestin-ortodox nu ma simt deloc reprezentat de astfel de agitati si propagandisti, inculti si agresivi. cat despre pacaliciul de Roncea, mi-e si greata sa-i pomenesc numele de scena ca pe cel de ofiter nu i-l stiu. nu uitati ca nationalismul sau filetismul (denumirea data de Patriarhul Ecumenic) a fost condamnat ca si erezie pe la sfarsitul secolului al XIX-lea, asa ca lasati-o mai moale cu puritatea doctrinara si cu traditia crestina ca sunteti cu totul pe langa. cat despre cultura voastra istorica si etnologica, ma ia rasul cand vad cu cat patos reciclati clisee propagandistice ceausisto-legionare. ca vreme de studii n-aveti.

    RăspundețiȘtergere