21 decembrie 2013

La 24 de ani dupa Revolutie – România, o tara sub asediu



Motto:”Atunci cand statul paraseste terenul dreptului, nesupunerea civica devine o obligatie morala pentru toti cetatenii.” – Mahatma Gandhi.

     La implinirea a 24 de ani de la revolutia din decembrie 1989, ramane sa ne intrebam pentru ce au murit atatia oameni nevinovati atunci? In niciun caz pentru ca România sa arate astazi asa cum arata. Din cauza loviturii de stat prin care Ion Iliescu si securistii din FSN au pus mana pe putere in decembrie 1989, statul român a fost subjugat in totalitate de o retea care a acaparat toate structurile aparatului de stat si toate resursele tarii. România arata la 24 de ani de la revolutie ca un stat subjugat si jefuit sistematic de “baroni locali” din interior si de structuri supranationale din exterior. Iata doar cateva dintre problemele de baza ale României de azi:

Datoria externa a tarii care era 0 la revolutie (fiind si unul dintre motivele executiei lui Ceausescu) a ajuns la suma record de peste 100 miliarde euro, guvernantii indatorand tara pe o lunga perioada si fiind “obligati” de creditori sa ia o multime de masuri impovaratoare pentru populatie.

Industria româna care in 1989 era destul de dezvoltata si putea fi reformata si modernizata a fost distrusa sistematic, bucata cu bucata, de catre “baietii destepti” locali, in colaborare cu asa-zisii “investitori strategici”, preocupati mai degraba de a elimina o concurenta mai ieftina, decat de a moderniza fabricile si uzinele noastre. Asa, ne putem transforma usor intr-o natiune de consumatori, la cheremul marilor puteri economice din vest sau din alte parti.

Agricultura e intr-o stare destul de subdezvoltata, cu toate ca avem unele din cele mai fertile soluri din Europa. Peste o treime din terenul agricol al tarii e necultivat, iar pe suprafetele cultivate productivitatea este cea mai scazuta din UE. Iar sistemul extensiv de irigatii construit de comunisti a fost distrus bucata cu bucata. România are capacitatea de a produce hrana pentru o populatie de 80 de milioane de oameni(dupa calculele expertilor europeni), insa, datorita politicii agricole deficitare, de multe ori taranii români sunt obligati sa isi arunce putinele produse, importandu-se in schimb alimente mai scumpe din afara.

In justitie, procesele importante sunt departe de a ajunge la un rezultat multasteptat. Cei responsabili pentru crimele din inchisorile comuniste, de la revolutie si de la mineriade traiesc in liniste si prosperitate, fara teama ca vor fi trasi la raspundere. Procesele lor, cand nu sunt incheiate prin declararea nevinovatiei, sunt prelungite la nesfarsit de justitia comandata politic.

Padurile României, una dintre resursele cele mai importante ale tarii, sunt defrisate intr-un ritm din ce in ce mai rapid, imense zone impadurite disparand in fiecare an. In acest ritm, defrisarile ilegale vor imbogati o mana de “baieti destepti”, dar vor face sa dispara in 10-20 de ani majoritatea padurilor noastre seculare. Se pare ca de mult timp codrul nu mai e frate cu românul...

Armata nationala este redusa sistematic ca numar de soldati, cheltuieli si dotari, iar cand se fac achizitii de armament si echipamente de lupta se prefera achizitionarea de avioane si nave vechi, depasite, care necesita modernizare; insa pretul de achizitionare a acestor vechituri de care altii cauta sa scape este comparabil cu cel pentru avioane sau nave noi. Diferenta de bani si explicatia alegerii in aparenta paguboase si absurde se gaseste in comisioanele generoase incasate de cei implicati in tranzactii. Un exemplu este cumpararea recenta a 12 avioane F16 second-hand din Portugalia, pentru care s-au platit 630 milioane de dolari si care trebuie modernizate si vor putea fi folosite abia din 2017 pentru inca maxim 10 ani... Cu aceeasi suma se putea cumpara avioane de lupta noi, de productie europeana, insa poate fara aceleasi comisoane. Mie imi pare ca asta se incadreaza la tradare nationala prin subminarea voita a capacitatii de aparare a tarii. Dar cui ii mai pasa de asemenea fleacuri?

In cazul Rosia Montana, pentru moment cei de la RMGC au fost obligati sa bata in retragere in fata unei surprinzatoare rezistente din partea societatii civile. Insa nu vor renunta asa usor. Oficialitatile cumparate de RMGC pregatesc in umbra diverse modificari ale legislatiei care sa permita inceperea proiectului. Rezervele importante de metale rare sunt ravnite de multe companii multinationale care au o putere ecomonica mai mare decat a statului român, asa ca lupta va fi grea si de durata.

Minoritarii unguri din Transilvania sunt din ce in ce mai vocali in cerintele lor pentru autonomia Tinutului Secuiesc, avand si sustinerea unor influente partide de dreapta si extrema dreapta din parlamentul maghiar. Scandalurile legate de arborarea steagului tinutului secuiesc si manifestatiile antiromânesti se inmultesc ingrijorator in ultimul timp.

Prin repetatele reforme haotice si neduse pana la bun sfarsit, sistemul de invatamant are rezultate din ce in ce mai proaste, nivelul mediu de educatie scade la an la an. Profesorii prost platiti emigreaza sau isi schimba profesia, iar cei ramasi au un nivel de pregatire si o motivatie din ce in ce mai scazuta. Nu intamplator, sistemul e educatie este distrus sistematic prin asa-zisele reforme, intrucat o educatie de calitate este o piedica serioasa in calea indobitocirii si manipularii populatiei prin mijloacele de informare in masa.

Sistemul de sanatate este deasemenea intr-o stare critica. Zeci de mii de medici platiti mizerabil, dupa ani de invatat si munca in conditii precare emigreaza in vest, si asta in conditiile in care si asa numarul de medici din sistemul de sanatate de stat era insuficient. In multe orase dotarea spitalelor lasa de dorit, pacientii care nu dau spaga pentru orice serviciu sunt lasati sa moara pe holuri... Iar afacerile cu medicamente pun in situatii critice bolnavii disperati sa le obtina. Un mic exemplu: la un spital de urgenta din Bucuresti, la camera de garda nu mai aveau recent decat 5 fiole de vaccin antitetanos. Si asta in conditiile cand pentru orice rana superficiala provocata de un obiect ruginit sau murdar este necesara vaccinarea pentru a aparitia unei infectii. Si de ce s-a ajuns in aceasta situatie? Pentru ca s-a intrerupt productia de vaccinuri antitetanos la Institutul Cantacuzino unde constau 50 de bani(!), pentru a se importa vaccinuri din Franta la un pret de 70 lei bucata(de 140 de ori mai scump!), iar spitalul nu mai isi permite sa cumpere vaccinuri la acest pret. Puteti sa va imaginati comisioanele rezultate din contractul respectiv. E posibil ca pentru asta sa moara niste oameni, dar cui ii pasa? Important e ca banul sa iasa!

Ca urmare a directivelor europene de la nivel inalt, se pregateste regionalizarea României. In locul judetelor cu traditie de sute de ani se vor introduce cateva regiuni create absolut artificial, unde cateva grupuri de baroni locali vor putea sa taie si sa spanzure dupa bunul lor plac. Bineinteles ca “alesii” nostri prea intelepti vor hotari din nou in locul nostru, iar daca vor indrazni sa organizeze un referendum, voi maslui rezultatele sau il vor repeta pana cand va iesi rezultatul dorit de ei. Asta daca guvernul USL, in atotintelepciunea lui, nu va hotari sa simplifice lucrurile, adoptand o lege privind regionalizarea prin ordonanta de urgenta de guvern, ca doar nu e ceva important care necesita vreo dezbatere publica...

In domeniul retrocedarilor proprietatilor confiscate abuziv de regimul comunist, au loc o multime de abuzuri cu complicitatea autoritatilor statului. Mii de fosti proprietari cu acte valide de proprietate sunt refuzati de 24 de ani, dosarele lor fiind pierdute prin fundul unor sertare, in timp ce “baietii destepti” primesc “inapoi” proprietati imense, de multe ori cu acte falsificate. Este de exemplu cazul asa-zisilor urmasi ale unor grofi unguri care au primit inapoi recent cateva sate intregi, cu toate ca atunci cand au fost expropriati (inainte de 1945) au fost despagubiti corect de statul român.

La Pungesti si in mai multe alte zone din tara unde se vor exploata gaze de sist, companiile supranationale dicteaza autoritatile statului, care supuse, folosesc politia si jandarmeria pentru a incalca drepturile cetatenilor români care indraznesc sa protesteze sau sa-si apere proprietatile. Totul, in numele obtinerii unei asa-zise “independente energetice” fata de Rusia. Care este chiar o pacaleala, pentru ca prin contract, statul are de primit doar niste redevente (procente din vanzare gaze), dar daca vrea sa cumpere gaze de la Chevron, trebuie sa negocieze si probabil va plati un pret mai mare decat pentru gazele rusesti care au o metoda de extractie mult mai putin costisitoare. Si chiar daca s-ar obtine pentru 10-20 de ani o iluzorie independenta energetica, noi cu ce am ramane? Companiile straine s-ar alege cu partea leului, in timp ce noi am ramane cu cateva procente redeventa si cu ponoasele: panze freatice poluate, eventuale cutremure locale, scurgeri de gaze, proprietati si drepturi ale românilor calcate in picioare. Eu zic ca nu merita sa ai independenta energetica cu orice pret, cu riscul de a-ti distruge solul si apele.

Guvernul României pare sa aiba o slabiciune aparte pentru reprezentantii FMI, avand o mentalitate bolnava si nedemna de sluga, chiar si cand nu e fortat de imprejurari. De exemplu, se solicita periodic semnarea unui acord de imprumut preventiv cu FMI, in care banii nu sunt folositi decat in caz de necesitate, insa semnarea acestor acorduri presupune anumite concesii din partea guvernului. Iar aceste concesii includ de obicei cresteri de preturi, taxe si accize. Guvernul este bucuros sa arunce responsabilitatea acestor masuri nepopulare pe umerii FMI, desi semnarea acordului cu acesta nu este imperativa.

Biserica Ortodoxa Româna, unul dintre pilonii de baza ai moralitatii si identitatii poporului român, este ataca sistematic in media de o multime de organizatii stangiste, atee, anarhiste sau ong-uri finantate de Soros. Acesti dusmani ai crestinismului nu pierd niciun prilej sa loveasca in Biserica si in imaginea ei, deranjati fiind de popularitatea si increderea de care se bucura aceasta in randul populatiei. Slabirea credintei si moralitatii sunt unul dintre scopurile de baza ale grupurilor oculte care vor sa ne distruga indentitatea pentru  ne transforma intr-o masa de oi, fara valori si repere solide, usor de manipulat.

In numele drepturilor minoritatilor sexuale, familia traditionala este atacata permanent. Cei care ne conduc stiu ca daca slabesti instiutia familiei care este celula de baza a societatii, produci haos si confuzie in societate, rezultand in consecinta o masa de oameni dezorientanti, mult mai usor de manipulat si condus ca o turma. Distrugand pilonii de baza ai societatii – Familia, Biserica si Educatia – si inlocuindu-le ca rol formator de caractere cu mass-media corupta si decazuta, cercurile conducatoare vor sa obtina o societate docila, spalata pe creier, capabila sa accepte orice masuri aberante fara sa protesteze.

La inceputul anului 2014, România urmeaza sa legalizeze vanzarea pamantului catre straini. Va mai amintiti acel slogan din anii ’90 – “Noi nu ne vindem tara!”? Ei bine, din 2014, acest slogan va fi complet depasit. Dupa ce am vandut industria, lemnul, resursele naturale, marile companii energetice si de infrastuctura, urmeaza ultima resursa si cea mai importanta – insusi pamantul tarii. Pentru ca, avand in vedere puterea de cumparare si nivelul de trai scazut al românilor, e de presupus ca ce mai mare parte terenurilor din România vor fi cumparate de straini, ceea ce ne va face in mare oaspeti sau chiriasi in propria tara. In timp ce, tari vecine ca Ungaria sau Bulgaria au obtinut amanarea termenului pe mai multi ani, iar tari ca Polonia, Germania si Franta au impus prin lege conditii atat de restrictive incat e foarte dificil pentru un strain sa cumpere teren la ei. Practic, România este prima ţară din Uniunea Europeană care s-a angajat să vândă terenuri agricole la străini şi apatrizi, fără nicio condiţie şi fără limită de suprafaţă.

Din punct de vedere demogafic, România are parte de una din cele mai accentuate scaderi a numarului populatiei din UE. Factorii sunt numerosi: rata mare a avorturilor, scaderea numarului de casatorii, scaderea nivelului de trai, nesiguranta zilei de maine, viziunea pesimista asupra viitorului. Iar statul nu face nimic pentru a incuraja cresterea natalitatii, ba chiar ia masuri care sa le descurajeze pe viitoarele mame. In acelasi timp, mortalitatea este in crestere datorita alimentatiei tot mai nesanatoase si sistemului de sanatate tot mai slabit. Ca urmare a scaderii numarului de nasteri, are loc o accentuata imbatranire a populatiei, ceea ce va face ca actualul sistem de pensii de stat sa devina imposibil de sustinut in 20-30 de ani.

Ca o cireasa pe tort, actuala clasa politica face tot posibilul pentru a slabi, corupe si subjuga justitia româneasca, atat cat mai este ea independenta. Politicienii nostri iau toate masurile pentru a se pune la adapost de eventuale puneri sub acuzatie pentru faptele lor de coruptie. Prin modificarile facute in data de 10 decembrie la Codul Penal, s-a acordat practic imunitate pentru parlamentarii corupti, dar si mai grav, s-a dat unda verde la furtul din banii publici de catre autoritatile locale. Astfel, cateva zeci de parlamentari acuzati de coruptie si cateva zeci de primari acuzati de conflict de interese ar putea scapa cu basma curata. Din cauza asta, ambasadele occidentale sunt ingrozite si spun ca investitorii straini si asa putini vor fi pusi pe fuga. N-au ce cauta in tara hotiei legalizate, n-au nici o sansa...In ritmul acesta, România se va scufunda incet, dar sigur...

             Români, treziti-va macar in ultimul ceas, cand inca se mai poate salva ceva!                      Daca nu vreti sa luptati pentru voi, macar pentru viitorul copiilor vostri!

Si ce putem face? Pentru inceput, putem facem trei lucruri:

1)    Sa ne informam, sa filtram informatiile primite, sa gandim cu capul nostru, nu sa luam de-a gata miciunile servite de mass-media. Si pe termen mai lung, sa ne autoeducam pentru a deveni mai puternici si mai rezistenti la manipulari si reeducari. Si sa ne pastram credinta, traditiile si identitatea nationala.

2)    Sa fim solidari intre noi, sa ne luptam pentru unitate, pentru ca cel mai important mijloc de a ne supune pe care il au dusmanii nostri este sa ne dezbine in continuare. “Divide et impera” – “dezbina si stapaneste” este dictonul dupa care se ghideaza de secole vrajmasii din tara si din afara, stiind prea bine ca luptandu-ne intre noi pe diferite motive nu vom avea timpul, puterea si energia sa ne impotrivim planurilor lor.

3)    Sa avem curajul sa luptam impreuna pentru tara noastra, pentru drepturile noastre, pentru mostenirea copiilor nostri. Pentru ca nu aceasta slehta de politicieni corupti sunt proprietarii de drept ai României. Noi suntem proprietarii tarii noastre, iar ei sunt doar niste administratori temporari care vor trebui sa dea socoteala pentru faradelegile lor si batjocorirea tarii noastre din ultimii 24 de ani.

In concluzie, frati Români: daca ne vom pastra traditiile si identitatea, daca vom avea solidaritate si unitate intre noi si curaj sa ne luptam pentru drepturile noastre, vom mai putea salva ceva din tara noastra. Daca nu o vom face, vom deveni o tara de slugi, o colonie a marilor puteri si a multinationalelor, iar neamul nostru va disparea incet dar sigur in negura istoriei...Si ar fi pacat de jertfa inaintasilor nostri care au murit pentru acest pamant.
    
Asadar, curaj Români! A sosit ceasul desteptarii noastre!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu